Принс Хари изгубио судски спор поводом нивоа његове заштите када је у Британији

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Feb.2024, 15:08

Принс Хари изгубио судски спор поводом нивоа његове заштите када је у Британији

Принц Хари изгубио је јутрос спор на Високом суду против владе поводом нивоа његове безбедносне заштите када се налази у Великој Британији. Фото: Танјуг/AP Photo/Alastair Grant, File Војвода од Сасекса је покушавао да поништи пресуду којом је његов безбедносни статус смањен након што је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << престао да буде „активна краљевска власт“, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).
Његови адвокати су тврдили да је неправедан начин на који је та одлука донета.
Британско министарство унутрашњих послова је раније саопштило да се о безбедности принца Харија одлучује од случаја до случаја. Још у децембру, када је покренут спор, адвокати Министарства унутрашњих послова рекли су Вишем суду да ће принц Хари и даље имати јавно финансирано полицијско обезбеђење, али да ће то бити „аранжмани по мери, посебно прилагођени“ принцу, а не као непрекидно обезбеђење за чланове краљевске породице.
Пресуда би могла да има импликације на будуће посете принца Харија Британији, јер је он раније тврдио да нижи ниво безбедности отежава довођење чланова његове породице у земљу. Принц Хари живи у САД са супругом Меган и њихово двоје деце.
Grčki radnici u javnom sektoru štrajkuju na godišnjicu velike železničke nesreće

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Принс Хари изгубио судски спор поводом нивоа његове заштите када је у Британији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.