Портпарол: Наваљни ће бити сахрањен на гробљу у Москви у петак

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Feb.2024, 13:11

Портпарол: Наваљни ће бити сахрањен на гробљу у Москви у петак

Покојни руски опозиционар Алексеј Наваљни биће сахрањен на гробљу у Москви у петак, рекла је његов портпарол Кира Јармиш. Фото: Танјуг/AP Photo Јармиш је навела да ће опело бити одржано на Борисовском гробљу, након опроштајне церемоније у округу Марјино, објавио је Би-Би-Си (ББЦ).
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Она је рекла у уторак да његови сарадници нису успели да пронађу место у Русији где би се могла одати пошта Наваљном.
Јармиш је написала на платформи X да од понедељка траже место где би грађани могли да се опросте од руског опозиционара и да су позвали већину приватних и јавних погребних предузећа и погребних сала. Она је истакла да су поједини рекли да је простор заузет, док су други одбијали и на само помињање имена Наваљног. На једном месту су добили директан одговор да је погребним агенцијама забрањено да раде са њима.
Наваљни је умро у казненој колонији 16 фебруара, након што се, како су саопштиле затворске власти, онесвестио после јутарње шетње, након чега је неуспешно реанимиран. Он је тамо служио казну затвора од 30 година, између осталог, због, како је наведено у једној од пресуда руског суда, оснивања и финансирања ектремистичке организације и њених активности, а био је познат као оштар критичар Кремља.
Teksas: Šumski požari van kontrole, evakuisano stanovništvo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Портпарол: Наваљни ће бити сахрањен на гробљу у Москви у петак се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.