Брнабић: Медији Јунајтед групе објавили извештај пре ОДИХР, док није био финални

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Feb.2024, 12:56

Брнабић: Медији Јунајтед групе објавили извештај пре ОДИХР, док није био финални

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да су медији Јунајтег групе објавили извештај пре ОДИХР док је још није био финални и да то није урађено у интересу јавности већ да би и даље ширили лажни наратив како је било крађе избора у Србији, као и у интересу власника тих медија. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Раде Прелић Премијерка је тако одговорила на питање новинара Н1 у чему је проблем што су га објавили неколико сати пре, уз коментар да је то урађено у интересу јавности да сазна шта пише у том документу.
„Тако је, то јесте јавни интерес. Проблем је што сте га објавили пре него што га је ОДИХР објавио. Проблем је у томе што је могуће да то у том тренутку није био финални извештај ОДИХР. Зато што ОДИХР у складу са својим процедурама, 48 сати пре објављивања финалног извештаја, пошаље извештај одређеним актерима релевантним за тај поступак да погледају и дају коментаре. И тај извештај онда додатно може да се мења у складу са тим коментарима“, рекла је она.
Премијерка Брнабић је истакла да је влада јуче у 10 часова ујутру имала разговор са тимом ОДИХР у складу са њиховим процедурама и правилима. „Дакле, тих 48 сати је да би добили коментаре, да би саслушали све релевантне стране и можда евентуално нешто променили у финалном извештају. Због тога се чека финални извештај. У јавном интересу је свих земаља да тај финални извештај ОДИХР што пре угледа светлост дана и да се презентује свим грађанима. Али се само у Србији до сада десило да неко објави тај извештај пре него што га објави ОДИХР“, навела је премијерка.
Нагласила је да то говори о тим медијима да не поштују процедуре, нити ОДИХР, нити тај извештај, нити било кога другог ко је на томе радио. „Објавили сте ствари из нечега што можда и није финални извештај ОДИХР. Зато што су они у односу на коментаре и даље радили на том извештају. А објавили сте га не зарад јавног интереса, него зарад ширења даљег наратива о томе да је било крађе избора. Лажног наратива. Зато што о томе нема ничега, то не постоји у извештају ОДИХР. Тако да то није био јавни интерес, то је био интерес вашег власника“, навела је премијерка.
Brnabić: Izveštaj konačno stavlja tačku na sve laži i besmislice oko izbora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Медији Јунајтед групе објавили извештај пре ОДИХР, док није био финални се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.