Тексас: Шумски пожари ван контроле, евакуисано становништво

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Feb.2024, 12:26

Тексас: Шумски пожари ван контроле, евакуисано становништво

Низ шумских пожара захватио је јутрос север америчке државе Тексас, што је довело до евакуације на хиљаде становника, искључења струје за хиљаде домаћинстава и принудног затварања постројења за производњу нуклеарног оружја у Пантексу, јер су јак ветар и неуобичајено високе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << температуре подстакле ширење ватре. Фото: Танјуг/Flower Mound Fire Department via AP Републикански гувернер Грег Абот прогласио је стање катастрофе у 60 округа пошто је изгорело готово 1.040 квадратних километара у уторак.
Власти нису саопштиле који је узрок пожара који је захватио ретко насељене округе Тексаса.
Непознат број кућа и других објеката у округу Хачинсон је оштећен или уништен, саопштили су локални званичници за ванредне ситуације, пренео је АП. Главно постројење у којем се саставља и раставља амерички нуклеарни арсенал прекинуло је рад у уторак увече и евакуисало особље.
На локацији је остала ватрогасна јединица фабрике.
Постројење у Пантексу је од 1975. године главно место за склапање и демонтажу атомских бомби у САД. Последња нова бомба састављена је 1991. године.
Према прогнози, у четвртак ће на западу Тексаса бити ниже температуре, ветар ће ослабити, а могућа је и киша.
Švajcarska u nedelju na referendumu glasa o rastu penzija, rezultat neizvestan

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тексас: Шумски пожари ван контроле, евакуисано становништво се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.