Експерт: Први севернокорејски шпијунски сателит функционише

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Feb.2024, 10:09

Експерт: Први севернокорејски шпијунски сателит функционише

Први севернокорејски шпијунски сателит функционише и Пјонгјанг успешно контролише летелицу, изјавио је холандски стручњак за сателите Марко Лангбрук са универзитета у Делфту. Фото: Pixabay Лангбрук је рекао у уторак да могућности севернокорејског сателита још нису познате, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пренео је Ројтерс.
Сателит је од 19. до 24. фебруара изводио маневре, што показује да Северна Кореја има контролу над летелицом, навео је Лангбрук.
После два неуспеха, Северна Кореја се успешно лансирала сателит у орбиту у новембру.
Севернокорејски медији тврде да је сателит снимио осетљиве војне и политичке локације у Јужној Кореји, САД и на другим местима, али нису објавили фотографије.
Северна Кореја је најавила да ће лансирати још три шпијунска сателита током ове године.
 
Otkazana 22 leta u Meksiku zbog vulkanskog pepela Popokatepetla

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Експерт: Први севернокорејски шпијунски сателит функционише се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.