Руски борац за људска права Олег Орлов осуђен на две и по године затвора

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Feb.2024, 14:01

Руски борац за људска права Олег Орлов осуђен на две и по године затвора

Борац за људска права Олег Орлов осуђен је данас пред судом у Москви на две и по године затвора након што је проглашен кривим за дискредитацију руских оружаних снага. Фото: Танјуг/AP Photo/Alexander Zemlianichenko Орлов је одмах након изрицања пресуде одведен у притвор, преноси агенција Интерфакс.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> У завршној речи на суђењу у понедељак, Орлов је осудио „гушење слободе“ у Русији, пренео је Ројтерс.
Орлов је првобитно кажњен са 1.628 долара пред окружним судом у Москви прошле године, али је наложено поновно суђење и тужиоци су тражили затворску казну у трајању од две године и 11 месеци. Случај је поново упућен суду са разјашњеном оптужбом, према којој је Орлов починио кривично дело мотивисано непријатељством и мржњом према војном особљу.
Истраге су вођене против Орлова због текста који је објавио на једној од друштвених мрежа, а у којем се дискредитују руске снаге.
Орлов (70) је био више од две деценије један од вођа групе за заштиту људских права Меморијал која је добила Нобелову награду за мир 2022. године, годину дана након што је забрањена и распуштена у Русији.
Gutereš: Nad čovečanstvom se ponovo nadvila nuklearna senka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руски борац за људска права Олег Орлов осуђен на две и по године затвора се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.