Мари: Још волим тенис, али постаје све теже да се такмичим са младим тенисерима

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Feb.2024, 13:31

Мари: Још волим тенис, али постаје све теже да се такмичим са младим тенисерима

Британац Енди Мари изјавио је у Дубаију да још воли тенис, али је наговестио да улази у „последњих неколико месеци“ каријере, преноси АП. Фото: Танјуг/AP Photo/Kamran Jebreili Мари је јуче у првом колу АТП турнира у Дубаију победио Канађанина Дениса Шаповалова 4:6, 7:6 (7:5), 6:3. Британски тенисер >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је тријумфом против Шаповалова стигао до 500. победе у каријери на тврдој подлози.
„Још волим да се такмичим и још волим тенис, али како си старији постаје ти све теже да се такмичиш са младим играчима и одржиш форму. Вероватно ми није остало превише времена, али даћу све од себе у последњих неколико месеци“, рекао је Мари.
Мари, који је троструки гренд слем шампион, крајем јула 2019. године оперисао је кук. Он је раније размишљао о повлачењу из тениса, а на турниру у Дубаију остварио је тек другу победу у 2024. години. Британски тенисер ће у другом колу турнира у Дубаију играти са победником меча између Француза Гаела Монфиса и Уга Амбера. Он је 2017. тријумфовао на турниру у Дубаију.
Мари се налази међу тенисерима, који су у Опен ери остварили 500 победа на теренима са тврдом подлогом поред Роџера Федерера (783), Новака Ђоковића (700), Андреа Агација (592) и Рафаела Надала (518). „Тврда подлога је најбоља за мене, а 500 победа је много и поносан сам на то. Нема много играча који су то постигли и сјајно је доћи до 500 пре него завршим“, закључио је Мари.
Crvena zvezda protiv Čukaričkog ugostila slepe i slabovide navijače

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мари: Још волим тенис, али постаје све теже да се такмичим са младим тенисерима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.