Вучић отворио фабрику у Сурчину: Нестле узор за другачију и инвентивну Србију

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Feb.2024, 12:34

Вучић отворио фабрику у Сурчину: Нестле узор за другачију и инвентивну Србију

Председник Александар Вучић отворио је данас заједно са представницима компаније Нестле, притиском на тастер, нову модерну фабрику у Сурчину за производњу оброка на биљној баз и поручио да оснивач Хенри Нестле, који је успео да створи таквог светског пословног гиганта може >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да буде узор за нову, другачију и инвентивну Србију. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић Вучић је подсетио да је оснивач компаније Хенри Нестле био апотекарски помоћник, који је постао научник и проналазач и створи јединствену формулу за дечју храну и млеко у праху.
„Сасвим случајно, на сајту Нестлеа, нашао сам књигу о оснивачу компаније Хенрију Нестлеу. И од прве линије видите да је реч о човеку који, захваљујући свом труду, генијалности, али и хуманости, прелази преко свих животних препрека и удара темеље једном од најважнијих светских пословних гиганата. А на почетку живота све је било против њега, сем његове радне етике посвећености и бистрог ума“, рекао је Вучић.
И такође, као остварен и имућан човек, помагао је сиромашнима, додао је Вучић. „И такав човек би требало да представља савршен узор и за нову, другачију, промењену Србију – инвентивну, иновативну и неупоредиво хуманију“, поручио је председник.
Он је навео да је визија оснивачка Нестлеа остварена кроз најпопуларније и омиљене производе широм света.
„Ми смо овде били заједно, ваша екселенцијо (амбасадор Швајцарске Урс Шмид), пре две године. И тада нам се чинило, догађај као догађај. Дошли смо да отворимо радове, можда ће да се заврши некада, можда никада. Швајцарска прецизност, али и добри српски радници, марљиви, посвећени, урадили су нешто у што смо могли чак и да сањамо да ће бити тако добро, квалитетно, прецизно и на време учињено“, рекао је Вучић.
Нагласио је да је завршена модерна фабрика Нестле у којој је запослено 220 људи. „Оно што је за мене било важно данас, видео сам људе који су насмејани, срећни, задовољни, што верују у своју будућност, што је виде у компанији Нестле, што сам видео људе који имају огромну енергију и који неће да завршавају послове већ који хоће даље да граде и поново да улажу и још више да инвестирају. И веома сам им захвалан на томе“, рекао је Вучић.
Он је истакао да компанија Нестле није тражила никакве подстицаје и никакав финансијски подстрек од државе Србије није добила. „Ја сам најсрећнији кад је то тако. Највише волим кад неко други то плати, да будем сасвим поштен. Ми не бежимо од тога и да су нам тражили, ми бисмо учествовали у томе, помогли бисмо инвестицију зато што је она важна за наше људе, а ја највише волим када други плати“, рекао је Вучић.
Председник је додао да данас неће имати времена да одговара на питања новинара пошто жури на консултације са странкама о избору мандатара и да ће на питања одговарати сутра у Албанији. Вучић је истакао да је говор амбасадора Шмида био изузетан, са погледом у будућност и важним политичким порукама.
„Ми на данашњи дан имамо више од четири милијарде евра на рачуну. Новац нам није потребан. Потребно нам је нешто што може да значајно допринесе убрзаном развоју и приближавању у будућности онога што смо зацртали“, рекао је Вучић.
Он је истакао да је из Швајцарске у последњих 12 година у Србију дошло 2,4 милијарде евра директних инвестиција.
„Ми се надамо да то може да буде још много више. Ми желимо да привучемо још много швајцарских компанија да улажу у нашу земљу“, рекао је Вучић. Он је нагласио да је Србија најзаинтересованија за јединствено тржиште Европе од свих земаља Западног Балкана и да се то видело на последњем самиту у Скопљу.
„Све моје колеге су негде биле заинтересоване за то како ће кроз Агенду раста да добију неки евро у буџет. Ми смо били најзаинтересованији за све ово друго што суштински доприноси развоју и региона и наше земље. И потпуно сам уверен да ћемо бити најбрже припремљени и зато што је Србија економија која чини више од 50 одсто укупне економије Западног Балкана и чак 62 одсто укупних привучених страних инвестиција у Западни Балкан“, навео је председник.
Вучић је нагласио да је Србији потребно да што пре обезбеди приступ до јединственог европског тржишта, али да тај пут није нимало лак.
„Када све те проблеме превазиђемо и када се договоримо са европским државама, то ће бити огроман корак напред и огромна прилика за даљи и убрзани развој“, рекао је председник. Током свог обраћања, Вучић је истакао и да Србија има велику сировинску базу, да узгаја скоро све ратарске производе, али да је потребно не само да их извози као сирове производе већ и у виду компота, џемова других готових производа.
Вучић је захвалио компанији Нестле на томе што је изабрла баш Србију и додао да је за Србију велика част што се нашла на Нестле мапи. „Ја сам много срећан када видим радника који овде раде, који су задовољни, који су научили свој посао и који ће много да допринесу напретку Србије у будућности“, рекао је Вучић.
Na ceremoniji u Njujorku podignuta zastava Srbije povodom Dana srpskog nasleđa (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић отворио фабрику у Сурчину: Нестле узор за другачију и инвентивну Србију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.