Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Feb.2024, 06:00
Рецепт дана: Потаж од броколија
Потаж можете јести топли или хладан, биће подједнако укусан.
Фото: Pixabay/congerdesign
Састојци:
400 грама броколија
1 лук или празилук
1 чен белог лука
2 шаргарепе
1 кашичица першуна
маслиново уље
вода
бибер
со
Припрема:
Црни лук или празилук исецкајте и продинстајте на уљу. Додајте >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бели лук и шаргарепу. У исто време броколи поделите на цветове, а дебљи део исецкајте. Ставите у шерпу и налијте толико воде да покрије, па оставите да проври. Када вода са броколом проври, додајте динстани лук и шаргарепу. Додајте со, бибер и першун. Пустите да се све кува док броколи не омекша, а затим скините тигањ са шпорета. Одвојите мало воде из шерпе, а остатак миксајте у блендеру док не добијете кашу, па додајте воду по потреби. Чорбу послужите са павлаком и препеченим коцкицама хлеба.
Пријатно!
Recept dana: Krem supa koja diže imunitet
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Потаж од броколија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.