Грешке које правите и рачуни за грејање су вам високи

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Feb.2024, 17:01

Грешке које правите и рачуни за грејање су вам високи

Три грешке које повећавају ваше рачуне за грејање. Фото: Pixabay/PIX1861 У зависности од тога како је уређен ентеријер вашег дома, ваши рачуни за грејање могу бити већи или мањи, а придржавајући се oвих савета можете олакшати себи и свом новчанику.
Немате тепихе у „саобраћајним >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << подручјима“ Једна уобичајена грешка у унутрашњости која може имати значајан утицај на рачуне за грејање је занемаривање коришћења тепиха. Теписи, чак и они танки који не коштају богатство, могу да делују као изолатори, задржавајући топлоту и спречавајући је да побегне кроз голе подове. Покушајте да поставите тепихе у областима са великим прометом и у просторијама са тврдим подовима да бисте заиста осетили корист. Ово ће помоћи у ефикасном задржавању топлоте и смањењу потребе за грејањем, уштедећи на рачунима за енергију. Штавише, додавање тепиха кући може помоћи да дом изгледа пријатније.
Користите ролетне уместо завеса Одлучивање за ролетне може изгледати као добра идеја у смислу уштеде простора, али може утицати на трошкове грејања. За разлику од завеса, ролетне нуде минималну изолацију, посебно ако домаћинства немају квалитетну изолацију. Као резултат тога, ваше унутрашње температуре ће брже флуктуирати, што ће довести до већег ослањања на грејање како би собе биле топле. Такође је препоручио улагање у термо завесе јер оне најбоље задржавају топлоту.
Имате намештај гурнут све до радијатора Гурање намештаја поред радијатора је скуп превид у уређењу ентеријера. Овакав распоред може да омета циркулацију топлоте, изазива неефикасност система грејања и доводи до веће потрошње енергије. Иако ћете и даље моћи да осетите неке од предности, осећаћете се још топлије ако дозволите топлом ваздуху да слободно струји кроз просторију.
Ne brukajte se: Da li je preporučljivo sređivati krevet pri napuštanju hotela? Stručnjaci nude bonton savete

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грешке које правите и рачуни за грејање су вам високи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.