Сазнајте које промене ћете приметити ако конзумирате јогурт сваки дан

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Feb.2024, 17:01

Сазнајте које промене ћете приметити ако конзумирате јогурт сваки дан

Јогурт, омиљен међу децом и одраслима, због својих благотворних састојака носи титулу „супернапитка“. Фото: Pixabay/Imoflow Сазнајте које промене ћете приметити ако га конзумирате сваки дан.
Свакодневно испијање јогурта подстиче редовно варење и убија штетне бактерије у цревима. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Јача имуни систем и штити организам од разних инфекција.
Јогурт се ефикасно бори против гастроинтестиналних инфекција, прехладе и грипа.
Неке студије су показале да одређени састојци у јогурту, укључујући калцијум и витамин Д, могу смањити ризик од рака дојке. Редовна конзумација домаћег незаслађеног јогурта помаже у регулисању нивоа шећера у крви и веома је добра за особе са дијабетесом типа 2.
Јогурт је богат извор калцијума, што га чини идеалним за побољшање здравља костију. Редовна конзумација јогурта чува коштану масу и снагу, чиме се смањује ризик од прелома и остеопорозе.
Свакодневно пијење јогурта смањује крвни притисак, који је главни фактор ризика за срчана обољења. Висок садржај протеина у јогурту чини да се осећамо сити и смањује апетит, што промовише губитак тежине. Пробиотици помажу у ублажавању анксиозности и стреса.
Poboljšajte ukus kačamaka ovim sastojkom za neodoljiv obrok: I deca će tražiti još!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сазнајте које промене ћете приметити ако конзумирате јогурт сваки дан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.