Британске партије троше десет пута више новца на огласе на Фејсбуку и Инстаграму

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Feb.2024, 13:53

Британске партије троше десет пута више новца на огласе на Фејсбуку и Инстаграму

Количина новца који Конзервативна и Лабуристичка партија у Британији користе на платформама Фејсбук и Инстаграм повећана је више од 10 пута од почетка 2023. године, преноси Скај њуз. Фото: Танјуг/AP Photo/Richard Drew, file Очекује се да се улагања повећају за додатних 80 одсто након што су >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << платформе промениле правлиа о “таргетирању“ политичких огласа, тако да сада више иду у корист двема највећим партијама у Британији.
Мање странке су се жалиле на промене, при чему су Либералне демократе саопштиле да су правила за предстојеће изборе направљена тако да иду у корист конзервативаца као, како тврде, странке са најдубљим џепом.
Од свих политичких огласа на платформама Фејсбук и Инстаграм у Британији, Конзервативна партија пласирала је 52 одсто њих, Лабуристичка 45 одсто, а Либералне демократе платиле за свега 1.6 одсто огласа, Странка зелених 0.5 одсто и Реформистичка странка 0.2 одсто. Скај наводи да ће корисници Фејсбука и Инстаграма старији од 50 година у будућонсти верованто видети огласе Конзервативне странке који се односе на економију, или поруке Лабуриста које се односе на пораст насилних напада са оружјем, док ће млађи од 40 вероватно видети поруке “директно“ од премијера Сунака, или од Лабуриста који говоре о онима који избегавају плаћање пореза.
Kineska kompanija Lenovo predstavila prototip laptopa sa prozirnim ekranom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британске партије троше десет пута више новца на огласе на Фејсбуку и Инстаграму се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.