Весић: Опозиција лажима покушава Србији да укине средства из фондова ЕУ

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Feb.2024, 13:36

Весић: Опозиција лажима покушава Србији да укине средства из фондова ЕУ

Члан Председништва СНС Горан Весић изјавио је данас да поједини опозициони посланици, у намери да дођу на власт, а упркос вољи грађана Србије, покушавају да у јавном мњењу Европске уније креирају нетачну информацију о томе да наша земља не користи средства из фондова ЕУ у складу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са њеним одлукама, што је „скандалозно“ и покушај да се Србији укину та средства. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић “То што они раде никада нико у историји Србије није радио. Било је различитих људи који су служили страним интересима кроз историју, али то да директно покушавате да отмете новац који припада грађанима Србије за инфраструктурне пројекте, да би вас неко довео на власт, као што раде Радомир Лазовић и њему слични, то је заиста невероватно”, рекао је Весић.
Гостујући на телевизији Хепи, Весић је рекао да део наше опозиције не поштује српски парламент и да нису у стању да положе посланичку заклетву испред грба и заставе Србије, већ су то учинили у ходнику републичког парламента „у директном преносу пред Шолаковим медијима“, али да зато, како каже, поштују „Европски парламент у којем нису чланови и са којим Србија нема никакве везе јер није чланица ЕУ“.
Весић је рекао да део опозиције мисли да ће притиском преко разних посланика Европског парламента попут, према његовим речима, корумпираног аустријског европосланика Андреаса Шидера моћи да изврше притисак на Србију да дођу на власт, иако то бирачи не желе.
“Иако то не могу да оправдам, донекле могу да разумем да, пошто немају подршку у Србији, траже подршку по разним земљама јер знам какав је капацитет тих људи, али оно што заиста не могу ни да разумем нити да оправдам то је кампања коју води неколико опозиционих посланика попут Радомира Лазовића који ни факултет није завршио нити је ишта у животу радио”, рекао је Весић.
Додао је да, неколико таквих, како је рекао, опскурних ликова воде кампању и оптужују Србију да неплански троши средства ЕУ. “То раде да би из тога проистекла одлука ЕУ да се укину средства која она даје Србији што значи да нема инфраструктурних пројеката попут изградње брзих пруга, а то управо раде људи попут Лазовића и Добрице Веселиновића који су познати по томе да су злоупотребљавали средства донатора за своје невладине организације, узимали та средства за одређене пројекте, а онда их користили за политичке кампање”, рекао је Весић.
Položen kamen temeljac za izgradnju najsavremenije laboratorija na Torlaku (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић: Опозиција лажима покушава Србији да укине средства из фондова ЕУ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.