Положен камен темељац за изградњу најсавременије лабораторија на Торлаку (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Feb.2024, 12:34

Положен камен темељац за изградњу најсавременије лабораторија на Торлаку (ФОТО)

Камен темељац за изградњу новог дијагностичко-истраживачког објекта са лабораторијом трећег нивоа биолошке безбедности (БСЛ-3) у оквиру Института за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“, положен је данас, а министарка здравља Даница Грујичић поручила је да се тиме учвршћују >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << темељи независности државе у борби против инфективних болести. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Камен темељац за изградњу дијагностичко-истраживачког објекта са лабораторијом положили су Грујичић, председник Привременог органа Београда Александар Шапић, министарка науке и технолошког развоја Јелена Беговић и министар одбране Милош Вучевић.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Грујичић је навела да ће нова лабораторија као и постојеће дијагностичке лабораторије Торлака које ће бити смештене у 4.000 квадрата, пружити одговор на све изазове који се односе на борбу против болести и епидемија и помоћи да се врати поверење грађана у Торлакову вакцину.
„Нове болести и епидемија захтевају нова оружја за борбу. Историја медицине је управо то – одговор на нове изазове и непријатеље са којима се у виду вируса и других микроорганизама суочавамо“, рекла је Грујичић. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Догађају су, између осталог присуствовали и министри Михаило Јовановић, Томислав Жигманов, Тања Мишцевић, Александар Мартиновић…
Danas su Bele poklade. Ukoliko na vaša vrata pokucaju maskirana deca ovaj običaj morate da ispoštujete

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Положен камен темељац за изградњу најсавременије лабораторија на Торлаку (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.