Столтенберг: Нема индикација да је Путин спреман за мир

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Feb.2024, 14:32

Столтенберг: Нема индикација да је Путин спреман за мир

Ситуација на фронту је и даље изузетно тешка, а намера руског председника Владимира Путина да доминира Украјином није се променила и нема индикација да је спреман за мир, оценио је данас генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг. Фото: Танјуг/Felix Hoerhager/dpa via AP „Украјина је показала >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << значајну вештину и одлучност да се супротстави, изнова и изнова. Украјина није пала за неколико недеља, као што су се неки бојали. Украјинци, вратили сте половину своје територије коју је освојила Русија. Избацили сте Русију из великих делова Црног мора и нанели велике губитке руским снагама“, навео је Столтенберг у изјави поводом друге годишњице руског напада на Украјину, објављено је на сајту НАТО-а.
Столтенберг сматра да је Путин почео рат јер је, како каже генерални секретар Алијансе, „желео да затвори Кијеву врата НАТО-а и тако забрани Украјини да изабере свој пут“, али да је постигао супротан ефекат јер је, како наводи, Украјина ближа НАТО-у него икад.
Он је истакао да ће Украјина ући у НАТО и да није питање да ли ће, већ када.
„Док вас припремамо за тај дан, НАТО ће остати уз вас. Ради ваше безбедности, али и наше“, навео је Столтенберг.
 
Borelj: Ruska agresija na Ukrajinu promenila istoriju Evrope, ali neće geografiju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Столтенберг: Нема индикација да је Путин спреман за мир се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.