Себастијан Курц осуђен због давања лажних изјава

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Feb.2024, 21:44

Себастијан Курц осуђен због давања лажних изјава

Бивши аустријски канцелар Себастијан Курц осуђен је данас на условну казну од осам месеци због давања лажних изјава у парламентарној истрази о наводној корупцији у његовој првој влади. Фото: WikimediaComonns/MSC Пресуда суда у Бечу уследила је након четворомесечног суђења, преноси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << АП.Овај случај је био први пут за три деценије да се једном бившем аустријском канцелару суди.
Курц је сведочио у оквиру истраге повезане са владом коју је водио од 2017. до 2019, а у оквиру које је оптужен да је у јуну 2020. дао лажне исказе о својој улози у оснивању холдинг компаније ОеБАГ, која је изводила одређене јавне послове, као и због именовања бившег блиског сарадника Томаса Шмида у њено руководство.
Судија Михаел Радастикс прогласио је Курца кривим за давање лажних изјава о именовању надзорног одбора компаније, али не и за Шмида.Курц је дошао на власт са антиимиграционом платформом и имао је само 31 годину када је постао лидер Народне странке, а потом и канцелар 2017.Поднео је оставку 2021, након отварања одвојене истраге о корупцији и тада је напустио политику.
Orban: Potreban mirovni proces da bi se rešio sukob između Rusije i Ukrajine

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Себастијан Курц осуђен због давања лажних изјава се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.