Орбан: Потребан мировни процес да би се решио сукоб између Русије и Украјине

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Feb.2024, 12:34

Орбан: Потребан мировни процес да би се решио сукоб између Русије и Украјине

Премијер Мађарске Виктор Орбан оценио је данас да се сукоб између Русије и Украјине не може решити на бојном пољу или војним средствима, због чега је, како каже, потребан мировни процес за његово окончање и стварање Европе погодне за живот на дуги рок. Фото: Танјуг/AP Photo/Denes Erdos Констатујући >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да су прошле две године од почетка рата у Украјини, Орбан је у интервјуу мађарском радију рекао да је сукоб „веома тешко питање“, пренео је МТИ.
Русија је напала Украјину, „што отвара низ етичких и моралних питања, али рат је у основи ствар реалполитике“, казао је мађарски премијер.
Према његовим речима, Запад не може да се гурне у рат који се „на основу математичких и реалних чињеница“ не може решити на бојном пољу.
Циљ би требало да буде обезбеђивање примирја и мира, јер се Русија не може бацити на колена војном силом, истакао је Орбан.
„Ми Мађари се не слажемо са британским, француским и немачким гледиштем који жели да форсира војно решење“, рекао је он.
Орбан је додао да је Мађарској потребан мир у суседној земљи и да је то егзистенцијална, витална хумана ствар.
Pašinjan: Jermenija suspendovala učešće u ODKB

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Орбан: Потребан мировни процес да би се решио сукоб између Русије и Украјине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.