Пашињан: Јерменија суспендовала учешће у ОДКБ

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Feb.2024, 10:52

Пашињан: Јерменија суспендовала учешће у ОДКБ

Јерменија је суспендовала своје учешће у Организацији уговора о колективној безбедности (ОДКБ), саопштио је премијер Никол Пашињан. Фото: Танјуг/Dmitry Astakhov, Sputnik, Government Pool Photo via AP „Уговор о колективној безбедности, по нашем мишљењу, није примењен у односу на Јерменију, посебно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 2021-2022. Ово није могло остати без наше пажње. Обуставили смо наше учешће у овом споразуму. Видећемо шта ће се даље дешавати“, рекао је Пашињан у интервјуу за ТВ канал Франс 24.
Одговарајући на питање о могућем затварању руске војне базе у Јерменији, Пашињан је рекао да се овом тренутку „то не разматра“.
ОДКБ није добио обавештење из Јеревана о суспензији чланства, речено је за РИА Новости у секретаријату Организације уговора о колективној безбедности.
Јереван је и раније више пута оптуживао ОДКБ и Москву да не испуњавају своје обавезе.
ОДКБ укључује шест држава – Јерменију, Белорусију, Казахстан, Киргистан, Русију и Таџикистан.
Orban: Mađarska potpisuje sporazum o saradnji sa Švedskom u odbrambenoj industriji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пашињан: Јерменија суспендовала учешће у ОДКБ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.