Орбан: Мађарска потписује споразум о сарадњи са Шведском у одбрамбеној индустрији

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Feb.2024, 10:26

Орбан: Мађарска потписује споразум о сарадњи са Шведском у одбрамбеној индустрији

Мађарска ће потписати споразум о сарадњи са Шведском у области одбрамбене индустрије, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан уочи састанка са шведским премијером Улфом Кристерсоном касније данас у Будимпешти. Фото: Танјуг/AP Photo/Denes Erdos Орбан је за државни радио рекао да ће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Мађарска и Шведска решити сва отворена питања између две земље, као и да ће поставити циљеве у војној сарадњи, пренео је Ројтерс.
Додао је да ће мађарски парламент на седници у понедељак ратификовати захтев Шведске за чланство у НАТО-у.
Шведска је поднела захтев за придруживање НАТО-у у мају 2022. године, а Мађарска је једина чланица Алијансе која још није ратификовала захтев Стокхолма.
Мађарска је до сада одбијала да одобри шведски захтев, наводећи као разлог притужбе да Шведска критикује мађарске резултате у испуњавању стандарда владавине права.
Rusija uputila protestnu notu SAD zbog Bajdenovog uvredljivog komentara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Орбан: Мађарска потписује споразум о сарадњи са Шведском у одбрамбеној индустрији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.