Медведев: Русији је свеједно с којим ће америчким лидерима сарађивати

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Feb.2024, 19:51

Медведев: Русији је свеједно с којим ће америчким лидерима сарађивати

Русијо је свеједно са којим америчким лидером ће сарађивати, а „директни антагонизам“ две земље не може се превазићи у наредним годинама, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев. Фото: Танјуг/Ekaterina Shtukina/Pool Photo via AP „Апсолутно је свеједно са >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ким радимо. Зато што сада имамо директан антагонизам и овај јаз неће бити премошћен у наредним годинама“, рекао је Медведев за руске медије, одговорајући на питање да ли би Русији било боље да гради односе са бившим председником Доналдом Трампом ако он победи на предстојећим председничким изборима у САД.
Медведев је рекао да амерички председник Џозеф Бајден и његов претходник Доналд Трамп подсећају на ликове из стрипова који изговарају мимове и постају предмет шала.
„Да, имају личне карактеристике. Мада, гледајући садашњег председника и претходног, увек имам осећај да гледам ликове из стрипова, у извесном смислу, хероје који изговарају мимове, формирају мимове и који су повод за бескрајне шале и све оно чиме су интернет и друштвене мреже препуне“, рекао је Медведев.
Оценио је да се садашњи председник САД суштински разликује од америчких политичара прошлог века и да је то „велики проблем за Америку“, преносе РИА Новости.
„Упоредите, на пример, Бајдена с једне стране и Рузвелта, Ајзенхауера, Кенедија, Никсона, Форда, па чак и Регана. Па, то су суштински различити политичари. И то је вероватно велики проблем за Америку“, додао је заменик председника Савета безбедности Русије.
Он је претходно Бајдена назвао „бескорисним сенилним старцем“, коментаришући увредљиве опаске америчког председника о руском лидеру Владимиру Путину.
„За разлику од онога што је рекао амерички председник, егзистенцијална претња не лежи у клими, већ у бескорисним старцима попут самог Бајдена, који су већ пали у лудило и спремни су да започну рат против Русије“, навео је Медведев.
Бајден је вулгарним речима увредио Путина током говора на затвореној кампањи у Сан Франциску. Такође је навео да је „егзистенцијална претња човечанству клима“.
Putin leti na najvećem supersoničnom avionu na svetu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Медведев: Русији је свеједно с којим ће америчким лидерима сарађивати се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.