Фредериксен изјавила да би одбила да буде вођа НАТО ако јој то буде понуђено

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Feb.2024, 15:10

Фредериксен изјавила да би одбила да буде вођа НАТО ако јој то буде понуђено

Данска премијерка Мете Фредериксен одбила би да постане следећи генерални секретар НАТО, ако би јој та функција била понуђена, рекла је она данас на конференцији за новинаре на којој је говорила о војној помоћи Украјини. Фото: Танјуг/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP Британски Форин офис >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << саопштио је да подржава одлазећег холандског премијера Марка Рутеа да наследи Јенса Столтенберга на месту следећег генералног секретара НАТО алијансе, пренео је Ројтерс.
И амерички председник Џозеф Бајден подржава холандског премијера Марка Рутеа да постане следећи генерални секретар НАТО, рекао је неименовани амерички званичник за Политико. Бриселски портал је јуче објавио да две трећине земаља НАТО подржава Рутеову номинацију да преузме вођство Алијансе касније ове године.
Мандат садашњег генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга, који је на тој функцији од 2014. године, завршава се у октобру.
Putin leti na najvećem supersoničnom avionu na svetu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фредериксен изјавила да би одбила да буде вођа НАТО ако јој то буде понуђено се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.