Вучевић за РТРС: Постоји притисак на Вучића да дисциплинује Бањалуку и Додика

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Feb.2024, 14:16

Вучевић за РТРС: Постоји притисак на Вучића да дисциплинује Бањалуку и Додика

Министар одбране Србије Милош Вучевић изјавио је да постоји притисак на Србију и њеног председника Александра Вучића да дисциплинује Бањалуку и председника Српске Милорада Додика. Фото: Танјуг/FOTO SRNA/BORISLAV ZDRINJA Гостујући у емисији Телеринг, Вучевић је рекао да Србија води рачуна >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о опстанку Републике Српске, али да Република Српска има своју политику И своје руководство које бирају грађани на изборима.
Вучевић каже да поштују БиХ као суседну пријатељску државу, састављену од два равноправна ентитета и три конститутивна народа. Све што искључује један народ и један ентитет, све што се намеће није добро за БиХ. „За разлику од неких политичких структура у Сарајеву, ми врло јасно кажемо да поштујемо територијални интегритет БиХ, али политичка елита у Сарајеву не поштују баш територијални интегритет Србије. Него не може то да формално спроведе због Републике Српске и српског народа у БиХ по питању Косова и Метохије“, навео је Вучевић.
Vučević: Srbija vodi računa o opstanku Republike Srpske, ali poštuje teritorijalni integritet BiH

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић за РТРС: Постоји притисак на Вучића да дисциплинује Бањалуку и Додика се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.