Некада сте били најбољи пријатељи, али се све променило: Шест знакова да је дошао крај

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Feb.2024, 09:02

Некада сте били најбољи пријатељи, али се све променило: Шест знакова да је дошао крај

Људи који су некада били добри пријатељи могу да се удаље и отуђе једни од других. Ево како да препознате да је пријатељству дошао крај и због чега би требало такав однос што пре да окончате. Фото: Pexels&Phil Nguzen Пријатеље, за разлику од породице, сами бирамо. С многима растемо и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сазревамо, формирамо се као личности, док неке упознајемо тек у зрелом добу. Неминовно је да се сви ми мењамо, неко набоље, а неко, нажалост, нагоре.
Током времена, нека пријатељства јачају, док друга бледе јер се људи удаљавају. Који су знаци да пријатељство више није оно што је некада било? Када приметите те знаке, најбоље је што можете да урадите за себе јесте да изађете из таквог односа. Да не трошите своју енергију нити време на нешто што више не постоји!
Временом ћете можда открити да се удаљавате од њих и да више волите друштво људи око њих. То је обично знак да веза која вас је некада спајала више не постоји. Не трошите енергију нити време на пријатељство које чувате само из осећаја обавезе.
2. Правите изузетке за њих само због година проведених заједно Толеришете њихов лош третман, непоштовање, стално кашњење, незаинтересованост, изостајање подршке само због много година дружења. Али замислите да такво понашање долази од неке друге особе. Шта бисте урадили? Наравно да не бисте трпели него бисте се окренули и отишли. Они вас само искоришћавају.
3. Једностран однос Ако је само вама стало до пријатељства, ако сте увек ви ти који први зовете, који иницирате сусрете, ако се само ви поверавате, а друга страна не, то је сигнал да таквој особи нисте важни. Можда никада нисте ни били, а можда сте једноставно удаљили.
4. Ваше пријатељство се одржава кривицом Од пријатељства више не добијате оно што вам је потребно и кривите себе. Питате се да ли је њихов недостатак труда одраз тога што ви нешто радите погрешно или се недовљно дајете. Ако је и вама у таквом односу непријатно, али ипак осећате дужност да и даље покушавате да га спасете. Осећате се кривим што вам више није толико стало, али настављате на све начине да одржавате пријатељство “вештачким дисањем”.
5. Осећате се исцрпљено након дружења или разговора с њим Ако ваше пријатељство није нешто где се осећате лепо, растерећено, где можете да будете ви, отворени у потпуности, ако је почело да вас оптерећује, то је знак да ваше енергије више нису компатибилне. Они више нису здрави за вас. Више немате користи од тог пријатељства.
6. Више се не осећате као да растете заједно Ако морате да успорите сопствени раст само да бисте могли да наставите да се повезујете са њима, то је знак да вас то пријатељство више не испуњава. Морате да бирате теме разговора како вас не би исмевали или називали претенциозним, призмељујете се како се они не би осећали лоше или да се не бисте стидели…Ако морате да се правите да сте неко други, то није право пријатељство.
Postoji narodno verovanje vezano za osobe koje imaju rupice na obrazima: Da li ste među njima?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Некада сте били најбољи пријатељи, али се све променило: Шест знакова да је дошао крај се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.