Додик: Путин није човек рата, Русија никога није окупирала

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Feb.2024, 08:58

Додик: Путин није човек рата, Русија никога није окупирала

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да председник Русије Владимир Путин није човек рата, већ да је, како тврди, био приморан да „специјалном операцијом“ у Украјини брани националне и државне интересе. Фото: Танјуг/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP „Запад је прекршио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сва упозорења још од 2008. године, од Минхенске конференције, да не иде према границама Русије и не атакује на њен политички систем. Запад је све то прекршио у својој ароганцији да се домогне Русије и доведе до њеног цепања“, рекао је
Додик у интервјуу за РТРС из Казања, додавши да се Путин залаже за очување мира и стабилности и сарадњу међу људима. Он је истакао да је Русија из свега тога изашла још јача, „што Запад није очекивао“.
„Када је почела специјална операција у Украјини, Запад је очекивао да ће Русија досегнути највиши степен социјалне беде и сиромаштва. Међутим, Русија се показала другачијом, Путин се показао способним да води друштво у деликатним околностима, да мобилише снаге и руководство које је показало да је способно да управља кризама, тако да сад имамо значајну производњу у свим секторима“, рекао је Додик.
Он је навео да је Русија, под вођством Путина, развијала своју привреду и изградила стабилност и слободу за све своје грађане.
„Русија друге помаже и никог није окупирала, није окупирала ни Украјину“, рекао је председник Српске.
Говорећи о ситуацији у БиХ, Додик је рекао да руски председник „савршено добро зна да странци путем неизабраног сранца покушавају да нам отму имовину и сматра да је то недопустиво и да Русија неће прихватати такву врсту понашања“. „Овде је васкрсла снага Републике Српске и ја сам на то поносан“, поручио је Додик, додавши да се он залаже за „високо децентрализовану БиХ са јаким аутономијама каква је Република Српска“.
Он је нагласио да је Русија свих ових година остала принципијелна, штитећи Дејтонски споразум.
Када је реч о одликовању које му је руски председник уручио – Орден Александра Невског, Додик је истакао да је велика част добити од руског председника орден који се додељује страним државницима. „Ово је орден Републици Српској, њеној истрајности, нашој будућности и остаће забележен у историји као доказ несумњивог пријатељства и разумевања председника Путина и Русије према Републици Српској“, поручио је Додик.
Kremlj o susretu Putina i Dodika u Kazanju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Путин није човек рата, Русија никога није окупирала се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.