Медведев поводом смрти Кузминова: Нема разлога за жаљење

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Feb.2024, 08:10

Медведев поводом смрти Кузминова: Нема разлога за жаљење

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев изјавио је данас да не постоји разлог за жаљење због насилне смрти пилота авиона Максима Кузминова у Шпанији. Фото: Танјуг/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP „За пса, псећа смрт“, рекао је Медведев за руске медије. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Он није желео да коментарише на који начин је Кузминов умро, преноси ТАСС.
„Рекао сам све што сам хтео да кажем“, рекао је Медведев.
Шпанска полиција потврдила је да је руски пилот Максим Кузминов, који је 2023. године отео хеликоптер Оружаних снага Русије, убијен у провинцији Аликанте. Његово тело са ранама од ватреног оружја је пронађено у гаражи, а полиција није искључила могућност да су документи нађени на његовом телу фалсификат.
Кузминов је прошле године побегао из Русије хеликоптером руске војске који је предао украјинским командантима у замену за пола милиона долара, пише „Њујорк тајмс“.
Лист наводи да су власти у Кијеву пребег окарактерисале као „велики државни удар“, док Москва сматра Кузминова одговорним за „најтежи грех“. Украјински обавештајни званичници су наводно упозорили Кузминова да му је живот у опасности и позвали га да не напушта земљу.
Међутим, Кузминов их је игнорисао и са новцем који је добио преселио се у мали град на шпанској обали Средоземног мора.
Kremlj o susretu Putina i Dodika u Kazanju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Медведев поводом смрти Кузминова: Нема разлога за жаљење се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.