Зеленски предложио састанак са лидерима Пољске и ЕУ због протеста фармера

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 19:37

Зеленски предложио састанак са лидерима Пољске и ЕУ због протеста фармера

Украјински председник Володимир Зеленски позвао је данас пољске и европске лидере да се састану на пољско-украјинској граници како би разговарали о новим блокадама пољских пољопривредника незадовољних нелојалном конкуренцијом из Украјине. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky Пољски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << фармери одржали су у уторак велики протест и скоро потпуно блокирали саобраћај на граници са Украјином, преноси Ројтерс.
Званична Варшава је чврсто подржавала Украјину у борби против Русије, али протести пољопривредника који се жале на нелојалну конкуренцију допринели су захлађењу односа.
„Доста нам је неспоразума. Не би требало да понижавамо једни друге, не би требало да понижавамо ни Украјинце, али ни пољске пољопривреднике. Потребни су нам јединство и решења за Пољску и Украјину у оквиру Европе“, наводи се у саопштењу кабинета украјинског председника.
За сада није било коментара ни из кабинета пољског премијера Доналда Туска, ни председника Анджеја Дуде.
Након што је један транспарент подршке руском председнику Владимиру Путину истакнут у уторак на протестима пољских пољопривредника, Зеленски је поручио да Украјина не може да прихвати истицање таквих порука.
Netanijahu: Izrael neće platiti svaku cenu za oslobađanje talaca iz Gaze

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски предложио састанак са лидерима Пољске и ЕУ због протеста фармера се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.