Намирнице које могу да снизе висок притисак

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 18:01

Намирнице које могу да снизе висок притисак

Унос кључног минерала је једнако важан као и смањење уноса соли када је у питању висок крвни притисак. Фото: Pixabay/stevepb Смањење количине соли која се конзумира је била централна компонента здравствених савета усмерених на контролу хипертензије, како се то стање још назива. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
То је зато што со чини да ваше тело задржава воду, стварајући додатни притисак на зидове крвних судова.
Међутим, нова истраживања су показала да конзумирање кључног минерала – калијума – такође може бити кључ за контролу крвног притиска.
Висок ниво калијума налази се у целој храни, што је један од разлога зашто су свеже воће и поврће тако добри за вас.
Намирнице богате есенцијалним минералима укључују: Махунарке
Орашасти плодови
Зелено лиснато поврће
Банане
Киви
Прерада хране има тенденцију да смањи количину калијума у ​​производима, а често се замењује натријумом – јефтинијим састојком.
Познато је да потрошња натријума и калијума утиче на крвни притисак.
Недавни рад на заменама соли обогаћеним калијумом је нагласио како повећање количине калијума коју једете може бити кључно за управљање фаталном хипертензијом.
Možemo li da smršamo ako pijemo puno vode?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Намирнице које могу да снизе висок притисак се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.