ЕПП подржао Урсулу фон дер Лајен као кандидата за председницу Европске Комисије

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 17:06

ЕПП подржао Урсулу фон дер Лајен као кандидата за председницу Европске Комисије

Европска народна партија (ЕПП), највећа политичка групација у Европском парламенту, подржала је данас актуелну председницу Европске комисије Урсулу фон дер Лајен у њеној кандидатури за други мандат на челу те институције, изјавио је данас председник ЕПП Манфред Вебер. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Markus Scholz/dpa via AP „ЕПП подржава кандидатуру Урсуле фон дер Лајен као водећег кандидата ЕПП странке“, рекао је Вебер на заједничкој конференцији за новинаре са Фон дер Лајен у Бриселу и истакао да је та странка поносна што је она њихов једини предложени кандидат. Он је истакао да су поред немачке Хришћанско-демократске уније, кандидатуру Фон дер Лајен подржале странка пољског премијера Доланда Туска Цивилна платформа и партија Нова демократија грчког премијера Киријакоса Мицотакиса.
Вебер је истакао да Фон дер Лајен има и његову личну подршку и навео да је ЕУ у протеклих пет година мандата Фон дер Лајен била у добрим рукама и да је зато за ЕПП логично да она буде кандидат те странке за председника ЕК.
Он је нагласио да ће се њихова кампања фокусирати пре свега на достигнућа, током којих су, како је истакао, ЕПП и Фон Дер Лајен „држали Европу на окупу“ у време, како је навео између осталог, корона вируса и рата у Украјини.
„Водили смо ЕУ у добром правцу. Са овим достигнућима, можемо да спровидимо кампању засновану на поверењу да имамо искуство у управљању кризама, да Урсула фон дер Лајен води на добар начин. Живимо сада у свету пуног неизвесности и зато је главна порука ЕПП да желимо да гарантујемо стабилност у Европи и сигурност у Европи. Две велике поруке које имамо пред собом су безбедност и просперитет“, нагласио је Вебер.
Он је као пример навео да је идеја о комесару за одбрану уграђена у изборни манифест ЕПП и истакао да ЕПП тражи да се постигне безбедносни споразум за наредних пет година у Европи.
„Друга ствар је да Европљани желе да имају сигурне послове и пристојне приходе и зато су нам потребне јаке компаније, индустрије и иновативне економије“, рекао је Вебер. Он је додао да ће ЕПП, поред водећег кандидата за председника ЕК, на конгресу у Букурешту представити „снажан манифест, снажну идеју о будућности Европе“.
Вебер је рекао да ће ЕПП у Букурешту изнети и план за победу Украјине.
Фон дер Лајен је захвалила Веберу на подршци и рекла да мора да стриктно подели и одвоји улогу председнице Европске комисије од улоге главног кандидата ЕПП и кампање. Фон дер Лајен је у понедељак добила подршку своје немачке Хришчанско-демократске уније да се кандидује за други мандат на челу ЕК.
Zaharova: Međunarodna zajednica da preispita izjave Zelenskog o nuklearnom oružju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕПП подржао Урсулу фон дер Лајен као кандидата за председницу Европске Комисије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.