Млади лук је већ на пијацама! Једите га што више ове сезоне!

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 17:01

Млади лук је већ на пијацама! Једите га што више ове сезоне!

С обзиром да се млади лук већ може наћи на пијацама, вреди истаћи бројне здравствене предности које он доноси телу. Фото: Pixabay/congerdesign Богата је витаминима и минералима који помажу у превенцији разних болести, као и сумпором, бакром, фосфором, калијумом, магнезијумом, калцијумом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и манганом.
Може се припремати и на разне друге начине, али је најбоље јести свежу са дугим зеленим листовима.
Међу многим предностима које доноси здрављу, истичу се следеће:
Спречава прехладу и грип Пошто има антибактеријска и антивирусна својства, одличан је лек за лечење вирусних инфекција и грипа. Такође смањује вишак слузи.
Помаже у варењу Млади лук можете редовно конзумирати да бисте убрзали варење ако патите од екстремних проблема са варењем као што су гастритис, киселост, затвор и други поремећаји. Лук садржи влакна која помажу у померању столице. Лечи отечена црева и чини ваш систем за варење веома активним. Људи са проблемима са варењем треба да конзумирају 20-30 грама младог лука два пута дневно, једном ујутру и једном увече.
Смањује ниво шећера у крви Истраживања су показала да једињења сумпора присутна у зеленом луку снижавају ниво шећера у крви повећањем нивоа инсулина. Инсулин је неопходан за транспорт шећера из крвотока до ћелија тела.
Добро је за ваше очи Поред каротеноида као што су лутеин и зеаксантин, зелени лук садржи витамин А, који игра виталну улогу у одржавању нормалног вида и одржавању здравих и јаких очију. Они се такође боре против макуларне дегенерације, стања које доводи до губитка вида, и штите очи од упале.
Одржава здравље вашег срца Присуство антиоксиданата у младом луку помаже у спречавању оштећења ДНК и ћелијског ткива инхибирањем деловања слободних радикала. Витамин Ц помаже у снижавању високог холестерола и крвног притиска у телу, што смањује ризик од срчаних обољења. Једињења сумпора присутна у овом луку такође помажу у смањењу ризика од коронарне болести срца.
Kašika jabukovog sirća na dan može napraviti čudo u vašem organizmu!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Млади лук је већ на пијацама! Једите га што више ове сезоне! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.