Зашто не треба спавати са упаљеним грејањем

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 16:00

Зашто не треба спавати са упаљеним грејањем

Иако може изгледати безазлено заборавити да искључите грејање пре спавања, постоје јасни разлози зашто га увек треба искључити ноћу. Фото: Pixabay/ WOKANDAPIX Многи људи уживају у спавању у топлим просторијама, али то може довести до здравствених проблема као што је губитак енергије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и проблема са кожом и косом.
Међутим, то нису једини разлози због којих треба избегавати грејање ноћу. Укључивање грејања током ноћи такође може изазвати буђ на зидовима.
Стручњаци су се удружили да објасне зашто би требало да избегавате да спавате са укљученим грејањем.
Потрошена енергија Да бисте уштедели новац, најбоље је искључити централно грејање пре него што одете на спавање.
Најбољи начин да се загрејете ноћу да увече покренете радијаторе неколико сати, а затим подесите тајмер тако да се грејање укључи сат времена пре него што планирате да се пробудите.
Буђ на зидовима Формирање буђи на зидовима је такође један од могућих проблема јер не само да оштећује дом, већ и ваше здравље.
Грејање које је укључено кратко је добра идеја да спречите раст буђи, посебно ујутру, али остављено укључено целу ноћ може да изазове задржавање топлијег ваздуха и задржавање вишка влаге.
Сува, оштећена коса и кожа Провођење више времена у окружењу са централним грејањем може учинити више штете него користи вашој коси.
Током зиме коса може да се осуши, због чега изгледа и осећа се ломљивије, а за све ово може бити криво централно грејање.
Uz ovaj trik više nikad nećete peglati garderobu!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто не треба спавати са упаљеним грејањем се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.