Ђокић: Смрт Наваљног неће утицати на изборе, Путин ће добити мандат

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 14:47

Ђокић: Смрт Наваљног неће утицати на изборе, Путин ће добити мандат

Стручњак за спољну политику Бранимир Ђокић оценио је данас да смрт руског опозиционог лидера Алексеја Наваљног неће утицати на председнички изборе, и да ће руски председник Владимир Путин сигурно добити шести мандат. Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Medichini „Истина ће се свакако сазнати, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << само је питање колико ће бити потребно времена да се истина сазна. Хипотетички када би Путин сутра спао са власти, и дошао неко други вероватно би се то врло брзо открило, али мислим да ћемо ми чекати неко дуже време, мада са данашњом технологијом можда сазнамо неке детаље смрти Наваљног у неко скорије време“, изјавио је он за Тањуг.
Ђокић каже да постоји могућност да је Наваљни убијен, као и могућност да је умро природном смрћу али зато што је, како је навео, доведен у те услове да затворске дане проводи у арктичком кругу на минус 30 степени. Сматра да чињеница да тело Наваљног још није предато породици, као и сумња његове супруге да руске власти чекају да из његовог тела нестане нервни отров, дају аргумент тези да је могуће да Наваљни убијен зато што би, напомиње он, његово тело већ требало да буде предато породици како би се урадила независна обдукција.
„Ја нисам стручњак колико неком отрову треба времена да изађе из организма, технологија је данас отишла толико далеко да могу да се нађу докази за то, али управо та чињеница да се не да да се уради обдукција изазива сумњу да се нешто десило са Наваљним или у време смрти или у времену пре тога, па је то довело до смрти“, објаснио је он.
Коментаришући супруга Наваљног, Јулију Наваљну, и страх људи из њеног блиског окружења да ће она бити ликвидирана, Ђокић је рекао да она живи на западу и да се неће враћати у Русију, тако да су мале шансе да њој нешто може да се деси. Истакао је да је она све време била блиски сарадник Наваљном, као и да је радила са њим у анти корупцијској фондацији, што значи да је она упућена у све што је он радио, да има искуство и да може да преузме улогу Наваљног.
„Жена је, што је много згодније за Русију и теже је да се према њој односе на неки начин него према мушкарцу тако да вероватно ће она имати успеха. Не бих се изненадио да она у будућности има много више успеха него што је имао Алексеј Наваљни у својој политичкој каријери“, рекао је Ђокић.
Martin Skorseze primio počasnog Zlatnog medveda Berlinalea za životno delo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђокић: Смрт Наваљног неће утицати на изборе, Путин ће добити мандат се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.