Министри полиције немачких покрајина страхују од легализације канабиса

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 14:30

Министри полиције немачких покрајина страхују од легализације канабиса

Министри унутрашњих послова савезних немачких покрајина страхују да ће легализација канабиса повећати обим организованог криминала. Фото: Танјуг/AP Photo/John Locher, File У писму Конференције министара унутрашњих послова немачкој влади (СПД, Зелени и ФДП) наводи се да „нацрт закона >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << масовно олакшава илегалну трговину канабисом и једва слаби њену привлачност“.
У то писмо је имао увид главни студио јавног сервиса АРД, о чему је раније такође известио и Франкфуртер алгемајне цајтунг (ФАЗ). Министри су забринути да ће више људи користити канабис када постане легалан.
Страхују, позивајући се на процену стручњака криминалистичке полиције, да би то тржиште учинило већим и још привлачнијим за криминалце, јер већ постоји јака илегална трговина канабисом, пише Дојче веле. Савезни министар здравља Карл Лаутербах, међутим, верује да ће легализација канабиса ослабити црно тржиште.
„Ми чинимо канабис доступним без негативних утицаја црног тржишта и само у врло ограниченом обиму“, рекао је Лаутербах за лист Рајнише пост. Предлог закона владајуће коалиције предвиђа да ће убудуће одраслима бити дозвољено да поседују до 25 грама канабиса за личну употребу и да могу да узгајају до три биљке канабиса код куће.
Поред тога, клубовима са до 500 чланова би требало дозволити да заједно узгајају канабис. „Ако већ хоће да конзумирају, онда је боље да то чине чистим канабисом из задруге, а не преко дилера“, нада се министар здравља Немачке.
Планирано је да Бундестаг следеће недеље донесе закон о легализацији канабиса како би прва фаза легализације ступила на снагу у априлу. Међутим, гласање још није на дневном реду на састанцима наредне недеље.
Martin Skorseze primio počasnog Zlatnog medveda Berlinalea za životno delo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Министри полиције немачких покрајина страхују од легализације канабиса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.