Протест грчких пољопривредника у центру Атине други дан заредом

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 12:36

Протест грчких пољопривредника у центру Атине други дан заредом

Грчки пољопривредници затрубили су јутрос сиренама са својих трактора испред парламента, након што су провели ноћ на централним градским улицама Атине, како би изразили протест против све већих трошкова горива и производње. Фото: Танјуг/AP Photo/Thanassis Stavrakis Најмање 8.000 пољопривредника, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << фармера и сточара, прикључили су се протесту на тргу Синтагма, други дан заредом, понављајући сличне захтеве који су се могли чути код демонстраната-пољопривредника широм Европе, наводи Ројтерс.
„Повукли смо потез и сада чекамо резултат“, рекао је фармер Константинос Киријакопулос (34) из јужног грчког региона Месиније. Демонстранти кажу да су погођени климатским променама, великим поплавама, екстремним врућинама и пожарима, што чини њихов посао још опаснијим.
Пољопривредници су блокирали путеве и граничне прелазе претходних недеља, док су њихови синдикати разговарали са владом премијера Кирјакоса Мицотакиса око финансијске помоћи. Влада је досад понудила попуст на рачуне за струју и проширење пореске олакшице на пољопривредни дизел до краја 2024. године.
Влада је поручила да је спремна да разговара о још тема који се тичу пореза, али и да ове године нема могућности за нове уступке.
Bijonse postala prva crnkinja koja je zauzela broj jedan na listi kantri muzike

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Протест грчких пољопривредника у центру Атине други дан заредом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.