Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 12:23

Како се правилно чисти четкица за зубе? Постоје два начина

Четкица за зубе је више него неопходна у нашим животима (и у основи у свакодневном животу), а главни разлог је одржавање оралне хигијене и чистог даха након „тешког“ оброка или јутарњег буђења. Фото: Pexels/Cаstorly stock Да би четкица за зубе правилно обављала свој посао, требало би >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да је одржавате чистом. Постоји неколико додатних савета које треба узети у обзир. Није довољно испрати је са доста воде након прања зуба.
Поглавље – четкица за зубе и бактерије Наша уста су дом многих различитих врста микроба и бактерија. Када перете зубе и језик, на четкици за зубе остају бактерије, пљувачка, паста за зубе, остаци хране и (могћа) крв из десни. Истраживања су показала да чак и након испирања четкице за зубе водом, она и даље може бити контаминирана микроорганизмима.
Стручњаци такође кажу да хиљаде различитих врста микроорганизама могу развити на дршкама четкице за зубе и чекињама. Многи од њих нису опасни и природно се налазе у нашим устима. Нема званичних доказа да ће употреба четкице за зубе са природним бактеријама довести до оралних инфекција или других здравствених проблема, али у сваком случају, добра је идеја да своју четкицу за зубе одржавате чистом за сваки случај.
Како правилно очистити четкицу за зубе Исперете топлом водом: Коришћење топле воде помаже у одржавању хигијене ваше четкице за зубе. Добро је опрати четкицу за зубе пре и после употребе. Топла вода уз помоћ ваших руку помоћи ће  да омекшате длачице и ослободите честице пасте за зубе и остатке онога што сте појели током дана.
Суво на ваздуху: Влажно окружење подстиче раст бактерија или плесни. Истраживања су показала да четкице за зубе које се чувају у затвореним кутијама, футролама и навлакама за четкице имају више бактерија него оне на отвореним просторима у купатилу. Зато оставите да се природно осуши на ваздуху и у усправном положају.
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како се правилно чисти четкица за зубе? Постоје два начина се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.