Алкараз: Ђоковић је по бројкама најбољи тенисер свих времена

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 12:20

Алкараз: Ђоковић је по бројкама најбољи тенисер свих времена

Шпански тенисер Карлос Алкараз изјавио је данас да је Новак Ђоковић по бројкама најбољи играч у историји овог спорта. Фото: Танјуг/AP Photo/Louise Delmotte Алкараз је тренутно други тенисер света, а последњу титулу је освојио прошле године на Вимблдону.
„Сезона је веома дуга и не обрац́ам >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << много пажње на то. Желим да побеђујем, желим добар резултат на сваком турниру на ком играм. Трудим се да не будем под притиском због резултата. Морате да учите из сваког пораза. Сада обраћам пажњу на то како да управљам одређеним тренуцима и да боље читам игру“, рекао је Алкараз у интервјуу за шпанску Марку.
Он је признао да су му тешко пали неки порази на Туру. „Било је мечева и пораза који су ме погодили, попут оних од Александра Зверева и Ђоковића на АТП финалу, од Николаса Ђарија у полуфиналу Буенос Ајреса“, изјавио је Алкараз, који је признао да је заплакао после пораза од Ђоковића у финалу завршног турнира сезоне у Торину.
Алкараз би трећег марта требало да одигра егзибициони меч са Рафаелом Надалом. Он је одговорио и на питање да ли би волео да игра са Надалом на Ролан Гаросу.
„Наравно да бих волео, где год. Волео бих да се опет суочим с њим, да се такмичим против њега, још једном или двапут. Било би невероватно да поново играм са њим“, додао је други тенисер света. Алкараз је навео да се слаже са изјавом Надалом, који је недавно рекао да је Ђоковић најбољи играч у историји тениса.
„Свако има своје виђење ствари. За неке је Ђоковић најбољи, за друге Надал, за треће Федерер. Рафа је рекао да је Ђоковић најбољи по бројкама, тако и ја мислим. Ђоковић је најбољи у историји по бројкама, у то нема сумње. Верујем да је прича о томе ко је најбољи нешто што превазилази бројке. Сва тројица су ту и за мене су сва тројица великани“, истакао је Алкараз.
Ђоковић је у каријери освојио 24 гренд слем трофеја. „Имати 24 гренд слем титуле је превелико очекивање. То је нешто што тражим, ко не би желео то, али то је превелико размишљање“, додао је шпански тенисер.
Алкараз је навео да жели да освоји злато на Олимпијским играма у Паризу. „Енди Мари ме инспирише, јер је освојио два олимпијска злата. Надам се да ћу и ја то да урадим“, истакао је шпански тенисер.
Алкараз је јутрос због повреде зглоба предао меч првог кола на АТП турниру у Рио де Жанеиру бразилском тенисеру Тијагу Монтеиру.
Srpski teniser Miomir Kecmanović eliminisan na startu turnira u Meksiku

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Алкараз: Ђоковић је по бројкама најбољи тенисер свих времена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.