Можемо ли да смршамо ако пијемо пуно воде?

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 09:05

Можемо ли да смршамо ако пијемо пуно воде?

Ако желите да смршате, вероватно ћете прегледати сваки део вашег дневног режима како бисте видели где можете да га побољшате. Фото: Pexels/Karolina Grabowska Одлично место за почетак је исхрана. Преиспитивање онога што једете и пијете је кључни део целокупног процеса. Заправо, нешто тако >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << једноставно као што је вода за пиће може помоћи вашим напорима да изгубите тежину.
Ејми Гудсон, регистрована дијететичарка, говорила је о учинку воде на мршављење.
Када помислите на воду за пиће, губитак тежине можда није прва ствар која вам пада на памет. Када посегнете за чашом да сипате освежавајућу воду, можда се осећате дехидрирано или сте управо завршили оснажујући тренинг и треба вам рехидратација.
Одржавање хидратације и унос воде је кључан без обзира на доба године, али може ли вода за пиће подржати ваш пут мршављења?
„Вода за пиће може бити корисна за постизање ситости, али сама по себи није директан узрок губитка тежине“, каже нам она.
Повећана ситост Вода вас засити пре и после јела. То би могло да резултира уносом мање калорија током оброка. Осим тога, према истраживању са Универзитета Wагенинген у Холандији, особе које су попиле милкшејк, а затим велику чашу воде, искусиле су смањен осећај глади и повећану ситост, у поређењу с онима који су попили малу чашу воде након шејка.
Хидратација без калорија Вода за пиће је начин на који без калорија можете повећати хидратацију. Уместо да узмете слатки напитак попут заслађеног леденог чаја или енергетског напитка, одабир воде уместо тога може помоћи у смањењу укупног уноса калорија, подржавајући управљање тежином.
Побољшане физичке перформансе Осигурање да ваше тело остане хидрирано је кључно за постизање оптималних физичких перформанси.
„Ово може допринети сагоревању калорија током вежбања. Дехидрација може довести до умора те тромости односно споријег кретања током тренинга.
Umorni od umora: Sredite hroničnu iscrpljenost za samo sedam dana, bićete ko novi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Можемо ли да смршамо ако пијемо пуно воде? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.