Трамп: Наваљни никада није требало да се врати у Русију

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 08:31

Трамп: Наваљни никада није требало да се врати у Русију

 Бивши председник САД Доналд Трамп изјавио је да сматра да је преминули руски опозиционар Алексеј Наваљни био храбар, али да није требало да се врати у Русију. Фото: Танјуг/AP Photo/Reba Saldanha „Наваљни је био веома храбар. Могао је да остане ван земље. Искрено, вероватно би било много >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << боље да се држао подаље и причао ван земље уместо да се врати, јер су људи мислили да би то могло да се деси и десило се. И то је ужасна ствар“, рекао је Трамп током интервјуа у градској већници у Јужној Каролини.
Трамп је додао да се ситуација слична руској догађа и у САД, те да се он суочава с кривичним гоњењима, иако је водећи кандидат за председничку номинацију Републиканске странке, преноси Ројтерс.
Доналд Трамп претходно је рекао да га је смрт Алексеја Наваљног “учинила свесним“ шта се дешава у САД, али није никоме директно приписао одговорност за смрт руског опозиционара.
Упркос томе што су председник САД Џозеф Бајден и други бивши председници, као и највиши чланови америчког Конгреса директно окривили руског председника Владимира Путина за смрт Наваљног у затвору на северу Русије, Трамп то није учинио.
Док је био председник, Трамп је, према наводима Ројтерса, изразио дивљење Путину.
Канцеларија Федералне казнено-поправне службе Русије за Јамало-Ненецки аутономни округ саопштила је да се Наваљни осећао лоше после шетње у казненој колонији Поларни вук и изгубио свест, након чега је преминуо после неуспешне реанимације, као и да се истражује тачан узорк смрти.
Наваљни је служио казну затвора од 30 година, а у саопштењу руских затворских власти наведено је да је он био „најжешћи домаћи противник“ председника Русије Владимира Путина.
 
Advokati Asanža: Politički motivisan slučaj, imamo dokaze o zaveri CIA

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Трамп: Наваљни никада није требало да се врати у Русију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.