Нетанијаху: Израел неће платити сваку цену за ослобађање талаца из Газе

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 08:22

Нетанијаху: Израел неће платити сваку цену за ослобађање талаца из Газе

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху и министар финансија Безалел Смотрич рекли су данас да Израел неће платити сваку цену за повратак талаца које Хамас још држи у Гази. Фото: Танјуг/Abir Sultan/Pool Photo via AP Смотрич је за Кан радио рекао да је повратак 134 таоца „веома важан“, али да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << они не могу бити ослобођени „по сваку цену“.
Према његовим речима, начин да се ослободе таоци јесте повећање војног притиска у Гази и победа над Хамасом, преноси Ројтерс.
Смотричева изјава изазвала је критике лидера опозиције Јаира Лапида и министра Бенија Ганца, као и гнев породица отетих, наводи британска агенција. Убрзо после радио интервјуа Смотрича кабинет премијера Бењамина Нетанијахуа је објавио саопштење у којем појашњава његов став.
„Велики је притисак на Израел код куће и у иностранству да заустави рат пре него што постигнемо све наше циљеве, укључујући договор о ослобађању талаца по сваку цену. Нисмо спремни да платимо сваку цену, нарочито не ону сулуду коју Хамас тражи од нас, која би значила пораз државе Израел“, рекао је Нетанијаху.
Hamas potvrdio da je primio lekove namenjene taocima u Gazi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нетанијаху: Израел неће платити сваку цену за ослобађање талаца из Газе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.