Шапић: Несторовић жели на изборе да би тражио место градоначелника

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 21:16

Шапић: Несторовић жели на изборе да би тражио место градоначелника

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић рекао је да је пред конститутивну седницу новог сазива Скупштине града Београда донета одлука да се рок за договор владајуће коалиције са листом Ми – глас из народа продужи за још десет дана. Фото: Танјуг/Сава Радовановић
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> “Прецизније, с обзиром да је носилац листе Бранимир Несторовић преузео сву одговорност за читаву своју листу, њему је дат рок за договор до 1. марта, за када је заказан наставак конститутивне седнице. Ово није била никаква деградирајућа политичка одлука већ достојанствен начин подизања лествице легитимитета власти, на чему инсистирамо“, навео је Шапић за  Радио-телевизију Војводине.

“Уколико се господин Несторовић не буде с нама сложио да покушамо заједнички да преузмемо одговорност за вођење Београда, нећемо ни са ким другим са његове листе да правимо договор. Иако је хармонија на тој листи и много пре избора била нарушена, легитимитет је дат господину Несторовићу и зато чекамо његов став у наредних десет дана“, истакао је Шапић.
На питање око могућности да Несторовић након нових избора тражи функцију градоначелника, Шапић је казао да постоји таква могућност, али да се опет доводи у питање легитимитет.
“Долазимо онда опет до питања легитимитета јер ако није легитимно да неко ко је добио 46, 47 одсто гласова има градоначелника, како је легитимно да то има неко ко је добио пет процената на изборима и нема никакво искуство у том послу. Мислим да је и то можда један од разлога зашто они желе да иду на следеће изборе. Претпостављам да ће им главна теза бити да желе да имају место градоначелника, без обзира на број гласова коју буду узели“, рекао је Шапић.
Он је појаснио да, уколико се нов сазив Скупштине града не конституише, на функцији остаје стари Привремени орган и стари однос политичких снага у њему до нових избора.
“Влада Србије теоретски може да промени састав, али однос снага биће као на последњој конституисаној Скупштини у прошлом мандату“, закључио је Александар Шапић.
Vučević: Srbija uspela da temu Kosova i Metohije vrati u UN

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шапић: Несторовић жели на изборе да би тражио место градоначелника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.