Одржана оснивачка скупштина Удружења за банкарско право

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 20:31

Одржана оснивачка скупштина Удружења за банкарско право

Оснивачка скупштина Удружења за банкарско право одржана је данас у згради Народне банке Србије у Београду, а гувернер НБС Јоргованка Табаковић том приликом је истакла да овај дан сматра историјским, посебно јер је НБС на „неки начин окриље, подршка и покровитељ“. Фото: Танјуг/Владимир >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Шпорчић
„Овај дан сматрам историјским за мене, историјским због храбрости наших дивних дама и господе да оснују ово Удружење. НБС је у томе на неки начин окриље, подршка и покровитељ, неко ко неће бити ту само вечерас, већ све док Удружење траје. Честитам на храбрости да се прихватите одбране права и да уђете у расправу вођену принципом правде, макар и несавршене и да победите увек“, рекла је гувернерка.

Заступник Удружења и председник Управног одбора Бојан Терзић рекао је да сведочимо времену у ком банкарско право јесте постало заступљена тема, али да се тиме стручна јавност није довољно студиозно бавила.
„Отварају се и нове теме, нови изазови, дигитализација платних услуга. У прописима које смо навели у статуту могу се наћи изрази – добри пословни обичаји и добро банкарско пословање.
Потребан је форум, место на коме се могу сагледати различите теме и разменити знање и искуства и дати конкретни предлози. Потребне су нам и нове снаге правника у банкарству, сарадња са колегама из иностранства, размена знања и искустава. Потребно је да чујемо колеге правнике у банкарству из других држава. Нема добре регулативе без изузетно доброг познавања онога што се регулише“, рекао је Терзић.
Удружење је замишљено као платформа за размену знања и искустава, као и стручни дијалог у области банкарског права и банкарства уопште.
Оснивачкој скупштини у просторијама НБС вечерас су присуствовали многи стручњаци из области економије и банкарства, правници и адвокати.
Napreduje izgradnja petog mosta kod Novog Sada, deo Fruškogorskog koridora (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Одржана оснивачка скупштина Удружења за банкарско право се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.