Путин: Заузимање Авдејевке је успех руске војске који треба искористити

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 20:15

Путин: Заузимање Авдејевке је успех руске војске који треба искористити

Заузимање Авдејевке је успех руске војске који треба искористити за даље напредовање, али за то су потребне припреме, изјавио је данас председник Русије Владимир Путин на састанку са министром одбране Сергејем Шојгуом, јавља ТАСС. Фото: Танјуг/AP/Gavriil Grigorov
„Што се тиче ситуације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Авдејевки у целини, то је несумњиво успех и честитам Вам на томе. То треба даље развијати, то је очигледно. Али за тај напор се треба добро припремити и обезбедити људство, наоружање, опрему и муницију“, рекао је Путин министру одбране.

Шојгу је Путину поднео извештај о заузимању Авдејевка, у коме је навео да је то место освојено уз минималне руске губитке.
Шојгу је истакао да су припреме за освајање Авдејевке почеле у јесен 2023. године, као и да је „ослобођено“ више од 72 квадратна километра територије.
Према његовим речима, операција у Авдејевки била је „велико изненађење“ за украјинску војску.
Он је објаснио да су руске снаге дневно изводиле и 460 удара на утврђену Авдејевку, и да је употребљено, како је навео око 200 тона муниције.
„Противник је, повлачећи се, оставио пуно рањеника и много наоружања, укључујући стране противтенковске ракете и преносиве бацаче ракета, рекао је Шојгу.
Под руском контролом сада је и фабрика кокса у Авдејевки, рекао је он додајући да руске јединице напредују на запад.
Авдејевка се налази северно од Доњецка, а борбе за тај град између украјинских и руских снага трајале су неколико месеци.
Шојгу је навео и да су руске снаге преузеле контролу над селом Кринки, у региону Херсона, на левој обали Дњепра.
Украјинске снаге су у овом делу фронта изгубиле 1.820 војника, преноси Спутњик.
Шојгу је објаснио да је завршен рад на рашчишћавању ове територије, где су се налазиле четири бригаде поморске пешадије Оружаних снага Украјине које су имале задатак да стигну до западне обале Крима.
Према његовим речима, освајање Кинкија представља „крај украјинске противофанзиве“.
Rusija će u 2024. povećati proizvodnju gasa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Заузимање Авдејевке је успех руске војске који треба искористити се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.