Да ли је калоријски дефицит је најбољи и најлакши начин да изгубите тежину?

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 19:01

Да ли је калоријски дефицит је најбољи и најлакши начин да изгубите тежину?

Калоријски дефицит је најбољи и најлакши начин да изгубите тежину. Фото: Pixabay/ThomasWolter Потребно је само уносити више калорија него што се уноси у организам, или уносити мање калорија него што се уноси. Да бисте то постигли, потребно је направити неке промене у начину живота, односно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << обратити пажњу на исхрану и почети да вежбате како бисте изгубили вишак калорија.
Како постићи калоријски дефицит? Калорија је заправо јединица која се користи за изражавање енергије која се уноси у тело храном и пићем. Постоји неколико начина да постигнете калоријски дефицит и изгубите тежину:
Смањите број калорија које једете Најлакши и најбољи начин за постизање калоријског дефицита је смањење броја калорија које уносите сваког дана за 500. Ово ће вам постепено помоћи да смршате на здрав начин. При томе треба имати у виду да је за жене нормална, односно минимална количина унесених калорија од 1.200 до 1.500 калорија дневно, док је за мушкарце између 1.500 и 1.800. Такође је важно шта се тачно уноси у организам. Број калорија можете смањити само смањењем уноса неких намирница попут слаткиша, газираних пића, алкохола и слично. Дефицит калорија не значи потпуно одрицање од хране, већ једноставно укључивање у дневни унос. У смањењу броја калорија може помоћи и пост, односно осмочасовна дијета, у којој једете осам сати, а не једете 16 сати. Ако вам се ово чини превише, постоји и пост у коме једете 16 сати, а не једете осам сати.
Бројање калорија Бројање калорија ће некима помоћи у постизању калоријског дефицита, што у почетку захтева мало више труда, али касније је много лакше бројати калорије појединих намирница. Овде је важно да измерите количину коју намеравате да поједете и израчунате колико калорија има и како се уклапа у ваш дневни распоред користећи мобилну апликацију.
Вежбање Други начин да се постигне калоријски дефицит је вежбање, које такође сагорева калорије. Увек је најбоље изабрати активност која је забавна и која вам највише одговара јер ћете једино тако остати упорни и континуирано вежбати. Понекад је пожељно укључити и тренинг са теговима како би се изградили мишићи и ојачало тело. Без обзира на број калорија, вежбање, као и ходање, има много користи за организам и требало би да вежбате најмање три пута недељно. Поред вежбања, потребно је водити рачуна о одмору и довољном броју сати сна.
Koje doba jutra je najbolje za konzumiranje kofeina?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли је калоријски дефицит је најбољи и најлакши начин да изгубите тежину? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.