Ако морате да једете чоколаду, онда гледајте да то буде баш ова врста чоколаде!

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 18:00

Ако морате да једете чоколаду, онда гледајте да то буде баш ова врста чоколаде!

Како све више истраживања показује, тамна чоколада има многе здравствене предности.  Фото: Pixabay/AlexanderStein Антиоксидативна својства Тамна чоколада садржи велике количине флавоноида, полифенола, катехина и других органских једињења која делују као антиоксиданси.
Антиоксиданси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << штите од слободних радикала, који оштећују ваше ћелије и доприносе широком спектру болести, као што су болести срца и рак.
Побољшано кардиоваскуларно здравље Флавоноиди у тамној чоколади стимулишу слузницу ваших артерија да производи азот оксид, који побољшава проток крви и снижава крвни притисак. Међутим, овај ефекат је благ и не мора нужно помоћи људима са стањима као што су хронични висок крвни притисак и дијабетес типа 2.
Заштита од високог холестерола Висок ниво липопротеина ниске густине (познат и као ЛДЛ или „лош“ холестерол) је главни фактор ризика за срчана обољења. Поред тога, одређени типови ЛДЛ холестерола могу оксидирати када су у интеракцији са слободним радикалима; ово може изазвати упалу и накупљање плака у вашим артеријама. Тамна чоколада смањује ниво ЛДЛ холестерола у телу, укључујући и оне врсте које ће највероватније оксидирати.
Поред ових предности, црна чоколада садржи и значајне количине неопходних хранљивих материја, као што су: влакна, гвожђе, магнезијум, манган, бакар, калијум, фосфор, цинк, селен.
Важно је запамтити да је тамна чоколада најкориснија када се конзумира у умереним количинама.
Neutrališete neprijatne mirise ili sprečite njihovo pojavljivanje sa ovom namirnicom koju siurno imate u kuhinji!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ако морате да једете чоколаду, онда гледајте да то буде баш ова врста чоколаде! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.