Кашика јабуковог сирћа на дан може направити чудо у вашем организму!

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 16:00

Кашика јабуковог сирћа на дан може направити чудо у вашем организму!

Осим за јело, од јабуке се праве и сирће и јабуковача. Јабуково сирће не садржи хемикалије, а настаје у фармацеутском процесу сока од јабуке уз помоћ бактерија сирћетне киселине. Фото: Pixabay/wicherek Сирћетна и јабучна киселина даће сирћету карактеристичан киселкаст и интензиван >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << укус и мирис.
Јабуково сирће за лечење болести почео је да користи Хипократ, „отац медицине“.
Од тада до данас ова млазна течност златне боје позната је по својим благотворним ефектима на наше здравље. Препоручена дневна количина је једна кашичица, а с обзиром на то да има прилично интензиван укус који се некима не свиђа, може се мешати са водом.
Поред тога, постоје различити рецепти за пиће са јабуковим сирћетом. Што се здравља тиче, јабуково сирће је популарно познато по својој лековитости. Ево свих тегоба код којих се може помоћи ако се пије по једна кашичица јабуковог сирћета сваког дана.
Вишак килограма Јабуково сирће такође помаже у губитку тежине. То доказује једна студија: учесници који су конзумирали јабуково сирће током дана уносили су у просеку 275 калорија мање од учесника из тест групе. Разлог томе је што јабуково сирће повећава осећај ситости, па имате мање потребе за храном.
Бактерије и гљивице У народу је познато да је јабуково сирће антифунгално и антибактеријско. Ово сирће садржи полифеноле који наводно везују слободне радикале и имају антиинфламаторно дејство. Јабуково сирће се такође увек користило за дезинфекцију рана и коже.
Проблеми са варењем Јабуково сирће стимулише варење, а ако имате осетљив стомак, кашика сирћета дневно може да реши ваш проблем. Сирћетна киселина стимулише производњу пљувачке, желудачне киселине, а такође и пробавних сокова – тачније, дигестивних ензима трипсина и липазе. Варење ће тако бити ефикасније, а проблем са жгаравицом, затвором и надимањем ће се смањити.
Нестабилан ниво шећера у крви Ако уживате у храни богатој угљеним хидратима, а имате повишен или нестабилан ниво шећера у крви, добро је да узмете јабуково сирће. Наиме, сирће конзумирано у комбинацији са угљеним хидратима повећаће осетљивост на инсулин. Другим речима, то значи да ће инсулин радити интензивније, а ћелије ће моћи да користе више шећера и угљених хидрата. Резултат ће бити да ћете се осећати мање уморно и имати више енергије.
Честе прехладе и вируси Осим поменутих витамина и минерала, сирће садржи и гвожђе, калијум, бакар, силицијум и пектин. Зато је ова кисела течност савршен ‘појачивач’ нашег имунитета. Здраву исхрану најбоље је комбиновати са конзумацијом јабуковог сирћета – тако ћете учинити највише за своје здравље.
Recept francuskog travara star 100 godina: Maska od ječma podmlađuje bar deceniju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кашика јабуковог сирћа на дан може направити чудо у вашем организму! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.