Песков: Оптужбе да је Путин умешан у смрт Наваљног су апсолутно неосноване

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 15:45

Песков: Оптужбе да је Путин умешан у смрт Наваљног су апсолутно неосноване

Оптужбе да је руски председник Владимир Путин можда умешан у смрт Алексеја Наваљног апсолутно су неосноване, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков рагујући на изјаву Јулије Наваљне, удовице руског опозиционара. Фото: Танјуг/AP Photo/Dmitry Serebryakov „Немамо коментар. Наравно, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ово су апсолутно непоткрепљене, безобразне оптужбе на рачун шефа руске државе. Али с обзиром на то да је Јулија Наваљна остала удовица пре само неколико дана, оставићу то без коментара“, рекао је Песков, преноси ТАСС.
Портпарол Кремља је такође замољен да прокоментарише опаске Јулије Наваљне да тело њеног мужа можда нећће бити предато породици с циљем да се прикрију трагови неке врсте отрова. „Искрено говорећи, нисам упознат са овом изјавом. Али ако је овако нешто изречено, онда су то ништа друго до неосноване оптужбе. Оне нису ничим поткријепљене и нису потврђене. У овом случају само из етичких разлога не могу да оцењујем ове речи како би требало“, рекао је Песков.
Он је поручио да Русија неће одговорити на захтеве ЕУ да се спроведе међународна истрага о околностима смрти Алексеја Наваљног.
„Уопште не допиру до нас такви захтеви, посебно не када стижу од високог представника ЕУ за спољну политику Жозепа Бореља“, рекао је Песков. Борељ је раније рекао да Русија „мора да дозволи транспарентну међународну истрагу“ о смрти Наваљног.
Одељење Савезне казнено-поправне службе у Јамало-Ненечком аутономном округу је 16. фебруара пријавило смрт Алексеја Наваљног у казненој колонији.
У званичном саопштењу је наведено да је Наваљном позлило после шетње, а недуго потом је изгубио свест. „Лекари су одмах почели да пружају помоћ. Покушаји реанимације трајали су више од пола сата“, саопштено је из Одељења Савезне казнено-поправне службе у Јамало-Ненечком аутономном округу.
Asanž ulazi u svoju poslednju bitku protiv izručenja američkom pravosuđu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Песков: Оптужбе да је Путин умешан у смрт Наваљног су апсолутно неосноване се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.