Додик: Изузетан састанак са Лукашенком; Белорусија увек спремна да помогне и подржи Републику Српску

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Feb.2024, 21:45

Додик: Изузетан састанак са Лукашенком; Белорусија увек спремна да помогне и подржи Републику Српску

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Минску да је имао изузетан састанак са председником Белорусије Александром Лукашенком. Фото: Танјуг/Зоран Жестић
„Захвалио сам за подршку Републици Српској. Разговарали смо о привредној сарадњи и настављамо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да сарађујемо“, река је Додик након састанка.

Истакао је да Лукашенко разуме све процесе.
„Никада нећемо заборавити да је Лукашенко био у Београду 1999. године када је бомбардован наш народ“, навео је Додик, пренела је РТРС. Нагласио је да ће се поново сусрести са Лукашенком за два дана у руском граду Казању.
Навео је да постоји разумевање и по питању санкција које је увео Запад.
Додик се након Лукашенка састао и са премијером Белорусије Романом Головченком.
„У овим тешким временима имамо одличну сарадњу. Дошли сте у Белорусији на челу веома репрезентативне делегације и то говори о вашој великој заинтересованости за сарадњу с нама“, рекао је Головченко током састанка.
Истакао је да је Белорусија спремна да помогне развоју Српске.
„Имамо већ и конкретне правце наше могуће сарадње. То је пољопривредна опрема и имаћемо те испоруке упркос потешкоћама у логистици“, навео је Головченко.
Рекао је да ова посета представља нови подстицај за развој односа.
„Ми добро знамо колику пажњу ви посвећујете развоју економије Републике Срспске. Можемо констатовати да постижете веома добре резултате упркос катаклизмама на европском континенту. И наравно Белорусија као земља моћне индустрије спремна је да да свој допринос вашем развоју“ навео је премијер Белорусије.
Истакао је да Белорусија зна да БиХ захваљујући Српској није увела санкције Белорусији.
Додик је данас посетио Храм Свих Светих, где га је дочекао митрополит мински Венијамин. Црквени хор Храма Свих Светих је у част председника Додика отпевао је песму „Тамо далеко“.
Vučević: Srbija uspela da temu Kosova i Metohije vrati u UN

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Изузетан састанак са Лукашенком; Белорусија увек спремна да помогне и подржи Републику Српску се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.