Брнабић: Не видим победу у одлагању конститутивне седнице Скупштине града

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Feb.2024, 14:21

Брнабић: Не видим победу у одлагању конститутивне седнице Скупштине града

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас, поводом одлагања конститутивне седнице Скупштине града Београда, да не види шта је победа у томе што је та седница одложена и додала да је опозиција само, како је навела, протраћила време читавог народа. Фото: Танјуг/Пеђа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Вучковић „Њихова победа се увек везује за губитак за грађане и за народ, не видим шта је победа у томе што се одложила конститутивна седница. Не видим шта је победа у томе што нисте пожурили са формирањем власти у једној важној локалној самоуправи или било којој локалној самоуправи. Не видим шта сте победили или каква је победа то што сте протраћили време читавог града, свих људи који су гласали за било коју политичку опцију“, рекла је Брнабић након полагања камена темељца поводом почетка радова у Научно-технолошком парку Ниш фаза 2.
Навела је да јој је невероватно то што је једина политика опозиције и листе „Србија против насиља“ – политика насиља. „Зову се Србија против насиља, а једина политика им је насиље и то су показали у Републичком парламенту и у Градској скупштни“, рекла је Брнабић.
Указала је и на то да представници опозиције немају никакав план и никакву идеју осим блокаде, хаоса и насиља. „Хоћу још једном потпуно одговорно да кажем, да ми, који смо били на листи ‘Александар Вучић – Србија не сме да стане’ или ‘Београд не сме да стане’, нисмо украли ни један једини глас. Изборне крађе није било“, рекла је Брнабић.
Премијерка је указала и на неколико, по њенин речима, фундаменталних показатеља да изборне крађе није било. „Под један, то што су они сачекали да виде резултате избора, па када су видели да нису победили или да немају већину, почели да вичу, била је крађа“, рекла је она.
Као други је навела разлику у бирачком списку у Београду која је износила само 0,8 одсто у односу на изборе 2022. године, док је као трећи навела да је 89 одсто људи у бирачким одборима који су контролисали изборе било из опозиције. „Под четири, имали сте 5700 посматрача, само је ЦРТА имала преко 2500 посматрача у Београду. Мислим да је то показатељ да су избори били фер, демократски, притом то потврђено од стране ОДИХР-а који је у прелиминарном извештају рекао да на 93 одсто бирачких места нису видјели никакве неправилности и никакве нерегуларности, а да је на остатку бирачких места било мањих неправилности у виду гужве“, рекла је она.
Подсетила је и да представнике власти чека много посла у 2027. години. „Нама је идеја водиља до 2027. године просечна плата у Републици Србији буде 1400 евра, просечна пензија 650 евра, минимална зарада 650 евра, за то ви морате да радите сваки дан и да имплементирате оне пројекте које смо обећали људима и показали им у оквиру програма Скок у будућност – Србија 2027“, рекла је премијерка.
Sednica Skupštine grada odložena, 3. mart poslednji rok za konstituisanje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Не видим победу у одлагању конститутивне седнице Скупштине града се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.