Песков: Кремљ се не бави тиме када ће тело Наваљног бити предато породици

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Feb.2024, 14:05

Песков: Кремљ се не бави тиме када ће тело Наваљног бити предато породици

Кремљ нема информацију када би тело руског опозиционара Алексеја Наваљног, који је умро у притвору, могло бити предато његовој породици након завршетка неопходних процедура, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков. Фото: Танјуг/AP Photo “Ово питање не треба да буде упућено >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нама. Ми се тиме не бавимо, то није опис посла председничке администрације“, рекао је Песков, преноси ТАСС.
Он је оценио да су изјаве западних политичара, који су за смрт Наваљног оптужили председника Русије Владимира Путина, “безобразне“, додајући да је истрага у току и да се предузимају све неопходне мере, а да резултати истраге до сада нису објављени у јавности. “У условима у којима нема доступних информација сматрамо да је апсолутно недопустиво давати такве, искрено, безобразне изјаве. То је непримерено за државнике из чијих смо уста чули такве изјаве. Оне, наравно, не могу да нашкоде нашем председнику, али не користе ни онима који дају такве изјаве“, рекао је Песков.
Руски опозиционар Алексеј Наваљни преминуо је у петак, 16. фебруара, саопштила је Федерална казнено-поправна служба Русије за Јамало-Ненецки округ, додавши да се Наваљни осећао лоше после јутарње шетње и да је изгубио свест, након чега је неуспешно реанимиран. Наваљни је служио казну затвора од 30 година због оснивања и финансирања ектремистичке организације и њених активности, а био је познат као оштар критичар Кремља.
Многи западни политичари за смрт Наваљног оптужили су руске власти и председника Русије Владимира Путина.
Borelj: EU će predložiti sankcije protiv odgovornih za smrt Navaljnog

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Песков: Кремљ се не бави тиме када ће тело Наваљног бити предато породици се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.