Удовица Наваљног: Крију његово тело, чекају да изветре трагови новичока

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Feb.2024, 13:46

Удовица Наваљног: Крију његово тело, чекају да изветре трагови новичока

Руска опозициона активисткиња Јулија Наваљна оптужила је данас руског председника Владимира Путина за убиство њеног супруга, руског политичара Алексеја Наваљног, додавши да зна тачно зашто је то учињено. Фото: Танјуг/AP Photo Она је у видео обраћању рекла да јој руске власти не >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дају дело супруга јер чекају да трагови бојног отрова новичока испаре из његовог тела, преноси Ројтерс.
„Убио га је на срамотан и кукавички начин, не усуђујући се чак ни да га погледа у очи или да изговори његово име. И на исти кукавички начин сада крију његово тело, одбијају да га покажу његовој мајци, не предају га, патетично лажу и чекају да нестану трагови нервног агенса новичок“, поручила је Наваљна и додала да га је Путин убио јер није могао да га сломи“.
Како је рекла Путин није убио само Наваљног. „Путин није убио само Алексеја Наваљног. Поред њега, желео је да убије наше наде, нашу слободу и нашу будућност, да уништи и збрише најбољи доказ да Русија може да буде другачија“ рекла је Наваљна у видео-обраћању објављеном на Јутјубу, преноси „Новаја газета“.
Она је истакла да зна „тачно шта је навело Путина да убије Алексеја пре три дана“. „Ускоро ћемо вам рећи нешто више о томе. Свакако ћемо сазнати и ко је и како починио овај злочин. Објавићемо њихова имена и показаћемо њихова лица“, поручила је Наваљна.
Додала је да је њен супруг умро у казненој колонији „након три године мучења и агоније“. „Није био само иза решетака као остали затвореници. Њега су мучили, држали су га изолацији. Замислите то: соба од само шест или седам квадратних метара. У њој нема ништа осим табуреа, лавабоа, рупе у поду уместо тоалета и кревета који је био причвршћен за зид тако да не можете да легнете. Шоља, једна књига и четкица за зубе. Ништа друго, и тако стотинама дана“, рекла је Наваљна.
Упркос „мучењу и гладовању“, истакла је она, Наваљни није одустајао. „И не само да није одустајао, него нас је све време подржавао – бодрио, смејао се, шалио и инспирисао. Никада, ни делић секунде, није сумњао у оно за шта се борио и због чега је патио“, поручила је Наваљна.
Она је навела да жели да живи и да изгради „слободну Русију“, додавши да ће радити у корист грађана Русије како би се изборили са Кремљом и створили „нову Русију“. „Убивши Алексеја, Путин је убио пола мене – пола срца и пола душа. Али још увек имам другу половину која ми говори да немам право да одустанем“, рекла је Наваљна.
Она је позвала све да стану уз њу и поделе „бес и мржњу према онима који су нам убили будућност“. „Обраћам вам се Алексејевим речима, у које потпуно верујем: ‘Није срамота урадити мало. Срамота је не урадити ништа. Срамотно је дозволити себи да будете застрашени'“, поручила је Јулија Наваљна.
Према њеним речима, смрт руског опозционара треба искористити за борбу „против рата, корупције и неправде“, као и за борбу „за фер изборе и слободу говора“. Руски опозиционар Алексеј Наваљни преминуо је у петак, 16. фебруара, саопштила је Федерална казнено-поправна служба Русије за Јамало-Ненецки округ, додавши да се Наваљни осећао лоше после јутарње шетње и да је изгубио свест, након чега је неуспешно реанимиран.
Наваљни је служио казну затвора од 30 година због, како се наводи у пресуди, оснивања и финансирања ектремистичке организације и њених активности, а био је познат као оштар критичар Кремља.
Borelj: EU će predložiti sankcije protiv odgovornih za smrt Navaljnog

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Удовица Наваљног: Крију његово тело, чекају да изветре трагови новичока се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.