Додик данас са Лукашенком

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Feb.2024, 11:25

Додик данас са Лукашенком

Председник Републике Српске Милорад Додик стигао је у Палату независности, резиденцију председника Белорусије Александра Лукашенка. Фото: Танјуг/фото Срна/Борислав Ждрња Додик је синоћ у Минску разговарао са министром иностраних послова Белорусија Сергејом Алејником, након >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чега следи састанак са Лукашенком.
Додик и Алејник потврдили су да је у заједничком интересу интензивирање целог сета билатералних односа.
Додик и Алејник су разговарали о начинима интензивирања сарадње у различитим областима, укључујући индустрију, здравство, образовање и научнотехнолошку сарадњу, јавила је белоруска новинска агенција Белта, позивајући се на Министарство спољних послова Белорусије, преноси РТРС.
На састанку је фокус био и на међународној агенди, укључујући регионалну безбедност.
Додик, који предводи делегацију Српске у дводневној званичној посети Белорусији, након састанка са Лукашенком, састаће се, како је најављено са, премијером Белорусије Романом Головченком и председником белоруске Академије наука.
Делегација Републике Српске борави у званичној посети Белорусији, где је током посете државној институцији „Мински научни практични центар за хирургију, трансплантацију и хематологију“, потписан споразум о сарадњи Министарства здравља Српске и Комитета за здравље Белорусије.
Делегација Српске обишла је и холдинг компанију „Белком мунмаш“, која се бави производњом транспортних возила, аутобуса и трамваја, с којом је такође договорена сарадња.
Vučević: Srbija uspela da temu KiM vrati u UN

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик данас са Лукашенком се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.